Βασικά θέματα του συλλόγου

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΥΠΑΡΞΗ ΚΛΑΔΟΥ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΛΗΓΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

 

Είναι αναγκαία η παρουσία ενός συλλόγου με οντότητα, έτσι ώστε να υπαρχει φωνή.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα αυτό που επί χρόνια έλειπε από το χώρο με τη βοήθεια όλων να πετύχει.

1) Αναβολή της συνταγογράφησης έως ότου βρεθεί γρήγορη φόρμουλα καταγραφής και συνταγογράφησης.

2) Όταν τη συνταγή την κόβει ένας άπειρος γεωπόνος θα υπάρχει διχογνωμία, με αποτέλεσμα στο τέλος ο συνταγογράφος να δημιουργεί προβλήματα ειδικά αν τα γεωργικά φάρμακα πάνε στα πολυκαταστήματα (νέοι συνταγογράφοι έξω από πολυκαταστήματα).

3) Έλεγχος συνταγογραφήσεων. Δεν μπορεί να συνταγογραφούν και να ελέγχουν οι ίδιοι τους αγρότες θα υπάρχει θέμα συμφερόντων.

4) Θα υπάρχει αμοιβή συνταγογράφου, ποιά θα είναι και πώς θα φορολογείται;

5) Eπιδότηση η και δωρεάν παροχή λογισμικού που να είναι απλό στη ταυτόχρονη καταγραφή και συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων που ζητά το υπουργείο.     

6) Πρόβλημα διαδικτύου σε ορισμένες περιοχές, οι εκτυπώσεις των καταγραφών να υπάρχουν στα καταστήματα και να εκτυπώνονται σε περίπτωση ελέγχου. Το κόστος στα καταστήματα ανεβαίνει συνέχεια και είναι ουσιαστικά οι μοναδικοί χρηματοδότες των γεωργών όταν η τράπεζα δε χρηματοδοτεί.

7) Αύξηση ορίου λήξεως γεωργικών φαρμάκων κατά 1-2 χρόνια (πράγμα που ίσχυε παλιά? ? ?)

8) Ερασιτέχνες. Πολλά καταστήματα έχουν επενδύσει σε αυτόν τον τομέα και απασχολούν προσωπικό αν δεν επιτραπεί η χρήση κάποιων προϊόντων η δε δοθεί στις εταιρείες με άμεσο τρόπο να πάρουν άδειες είναι αδύνατο να πληρώνει κάποιος προϊόντα με τριπλό κόστος και αμφίβολα αποτελέσματα.

9) Νέες αδειοδοτήσεις φαρμάκων σε παλαιές και νέες καλλιέργειες όπου υπάρχει μεγάλο φυτοπροστατευτικό κενό με γρήγορους ρυθμούς.   

10) Πρέπει να εξοντωθεί το κύκλωμα παράνομων φαρμάκων για 3 λόγους:

     - κίνδυνος κακής χρήσης φαρμάκων
     - ζημια στα καταστήματα μας
       (πρέπει σε αυτό να βοηθήσουν οι πολυεθνικές με μειώση διαφοράς τιμών στα γεωργικά φάρμακα)
     - Μείωση εσόδων του κράτους (μη εισπράξη φπα και φορολογίας).

11) Τα σπόρια και τα λιπάσματα έχουν έμμεσα φύγει από πολλά καταστήματα (σωστή θρέψη σημαίνει υγεία φυτού αύξηση αποδόσεων). Πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε τα φάρμακα σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι εταιρείες.     

12) Κατάργηση εγγραφής πολλαπλασιαστικού υλικού στα καταστήματα (πράγμα χρονοβόρο, επιπλέον κόστος). Πλήρης έλεγχος στις εταιρείες σπόρων και στα φυτώρια κηπευτικών και δενδρυλίων. Πάρα πολύ σημαντική η υγειινή των παραπάνω για να μην έχουμε μετάδοση επικίνδυνων μυκήτων και βακτηρίων.

13) Μειώση ανταποδοτικού τέλους στο ΚΕΠΠΥΕΛ στα παραγόμενα και εισαγόμενα είδη-δενδρυλίων και σποροφύτων (δεν είναι δυνατό να πληρώνεις σε κάθε είδος και κάθε παρτίδα). Με αυτό τον τρόπο ωθούμε τους γεωργούς σε νέες καλλιέργειες με μειωμένο κόστος.

14) Το ΦΠΑ φαρμάκων λιπασμάτων που αφορά αγρότες στο 23 τοις εκατό πρέπει να ξαναπάει στο 13 γιατί η Ελλάδα πρέπει να παράγει.

 

ΣΤΙΣ 22/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 11 (ΠΑΠΑΦΕΙΟ---ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ), ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 44 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΣΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 10-15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ 16 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ.ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.(100€ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ,ΚΑΙ 50€ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΜΕΤΑ).

 

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ

ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΜΑΚΗΣ

 

polymechanon (former automatos) logo