Ιστορικό

Η ιδέα της δημιουργίας του Συλλόγου μας ξεκίνησε στη συγκέντρωση των Γεωπόνων Κ. Μακεδονίας σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, το Φεβρουάριο του 2015. Είχαμε προσκληθεί από φορείς του Υπουργείου για ενημέρωση που αφορούσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Μετά από αυθόρμητη και αγανακτισμένη παρέμβαση του ΠΑΣΣΑΛΗ ΑΒΡΑΑΜ, τωρινού προέδρου του συλλόγου μαs, που πήρε το λόγο και έθεσε την αναγκαιότητα συσπείρωσηs των καταστημάτων μαs, συνομολογήσαμε την επιτακτική ανάγκη να καλυφτεί άμεσα το κενό στην εκπροσώπηση του κλάδου θεσμικά, γιατί τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά και απαιτούν λύση. Εκφράστηκε μαζικά πλέον η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός Συλλόγου που θα αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τους συναδέλφους  εμπόρους γεωργικών εφοδίων. Οι επικρατούσες συνθήκες με τη σχετική νομοθεσία να επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων μας ήταν η σπίθα για το ξεκίνημα.

Το καταστατικό μας υπογράφηκε από 47 ιδρυτικά μέλη και εγκρίθηκε στις 6/05/2015. Τον Ιούλιο του 2015 γίνονται οι πρώτες εκλογές και εκλέγεται το 1ο επταμελές Δ.Σ. που αποτελείται:

Πρόεδρος: Αβραάμ Πασσαλής   από Χαλκιδική
Αντιπρόεδρος: Νίκος Ζησόπουλος από Χαλκιδική
Γ. Γραμματέας: Ελένη Σ. Μπαρτζούμα από Ημαθία
Ταμίας: Χρήστος Βράνας από Ημαθία
Μέλη: Νίκος Αλεξίου, Μανώλης Καμαριώτης από Θεσσαλονίκη
  Κυριάκος Χατζόγλου από Ημαθία


Βασικός στόχος του Δ.Σ. είναι η προώθηση ενεργειών ώστε να διασφαλίζεται η κατοχύρωση του επαγγέλματος μας, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων μας, η εν γένει συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων και η διεύρυνση του Συλλόγου.

Οι προσπάθειες μας, έφεραν εντυπωσιακό αποτέλεσμα αφού σε χρονικό διάστημα 2 μηνών περίπου, γράφτηκαν 200 μέλη, έτσι ώστε σήμερα ο Σύλλογος να απαριθμεί 250 μέλη. Δουλεύουμε ομαδικά, με κατάθεση ψυχής, το Δ. Σ. μαζί με απλά μέλη του Συλλόγου, οργανώνουμε, αγωνιζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς οι Γεωπόνοι Έμποροι, είμαστε στην πρώτη γραμμή, κοντά στον αγρότη, στην καρδιά των προβλημάτων, πρωταγωνιστούμε στην αντιμετώπιση τους και δίνουμε πραγματικές λύσεις.

Είμαστε βασικός κρίκος στην παραγωγική αλυσίδα και έχουμε σημαίνοντα και υπεύθυνο ρόλο στην πρωτογενή παραγωγή.
Το γεγονός αυτό κάνει την ύπαρξη, συνέχεια και ανάπτυξη του Συλλόγου μας απαραίτητη και ουσιαστική!


Δυνατός Σύλλογος!   Δυνατή Φωνή!polymechanon (former automatos) logo