Ειδήσεις

14/11/2016
Οι ιστοσελίδες μας μεταφέρθηκαν σε καινούργιο και γρηγορότερο server.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων, την επίσπευση αδειοδότησης φυτοπροστατευτικών και τους έλεγχους στην αγορά συζήτησε με τον Σύλλογο Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων Μακεδονίας και Θράκης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων Μακεδονίας και Θράκης 
συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΑΑΤ, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Στη συνάντηση από τους Γεωπόνους Εμπόρους Γεωργικών Εφοδίων τέθηκαν στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον φυτοπραστατευτικό τομέα, όπως :
 
·         η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων φυτοπροστατευτικών φαρμάκων,
·         η παράνομη διακίνηση σκευασμάτων που εισάγονται στη χώρα μας (και σε χώρες της ΕΕ) και διακινούνται με τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σχέση με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα,
·       η ένταση των ελέγχων από πλευράς των αρμοδίων ελεγκτικών Υπηρεσιών και φορέων για την αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φυτοπροστατευτικών,
·         το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους γεωργικούς συνεταιρισμούς σε σχέση με την προμήθεια – εμπορία γεωργικών εφοδίων.
 
    Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε κατ΄ αρχήν τον σημαντικό ρόλο και την ουσιαστική συμβολή στην στήριξη των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, από τους Γεωπόνους Εμπόρους Γεωργικών Εφοδίων, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας της αγοράς. Τα ζητήματα των καταγγελιών για τις παράνομες εισαγωγές, την παράνομη εμπορία και χρήση εισαγόμενων φυτοφαρμάκων αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης προγραμματισμένης συνάντησης συνεργασίας του αναπληρωτή Υπουργού με τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς των συναρμόδιων Υπουργείων. Εν κατακλείδι, για το ζήτημα που τέθηκε για τις εγκρίσεις - αδειοδοτήσεις των νέων σκευασμάτων και της ανάγκης για επιτάχυνση των διαδικασιών διατύπωσε επιφύλαξη για συνεργασία και ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία.
 
 
 


Δείτε παρακάτω ειδήσεις που επιλέξαμε για εσάς από έγκυρους ελληνικούς ιστότοπους.

Σημειώστε πως ο ιστότοπος αυτός αναδημοσιεύει τίτλους και περιεχόμενα ειδήσεων χωρίς να ευθύνεται για την συγγραφή τους.
Παρακαλούμε τα μέλη μας αν γνωρίζουν ανάλογους ιστότοπους που παρέχουν ειδήσεις με ανάλογο ή καλύτερο περιεχόμενο να μας στείλουν τις προτάσεις τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Agronews.gr - Δενδροκηπευτικά

Η Fruit Logistica περιγράφει την αγορά κηπευτικών 10 χρόνια μετά
18-02-2018 12:14
Σε πρωτεύουσα του παγκόσµιου τοµέα νωπών φρούτων και λαχανικών µετατράπηκε στις αρχές Φεβρουαρίου το Βερολίνο, µε την κορυφαία έκθεση Fruit Logistica να φέρνει ό,τι πιο νέο γύρω από τις τάσεις στα δίκτυα διανοµής δηµιουργώντας πεδίο επιχειρηµατικών ντηλ για το 83% των εµπορικών επισκεπτών.
Περισσότερα...
Σωστή λίπανση και καλό κλάδεμα προστατεύουν τη φιστικιά στο λήθαργο
12-02-2018 10:52
Η τρέχουσα περίοδος (στάδιο λήθαργου) θεωρείται ιδανική τόσο για τη λίπανση, όσο και για το κλάδεμα της φιστικιάς. Στο κλάδεμα καρποφορίας αφαιρείται κάθε ξερή βλάστηση, ενώ οι τομές στο υγιές ξύλο θα πρέπει να είναι καθαρές χωρίς ίχνη μεταχρωματισμού.
Περισσότερα...
Aπό τα Ιμαλάια κατάγονται τα εσπεριδοειδή
09-02-2018 14:17
Οι «ρίζες» όλων των εσπεριδοειδών της Γης βρίσκονται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες των Ιμαλαΐων, όπως αποκαλύπτει μια νέα διεθνής γενετική επιστημονική έρευνα, που ανέλυσε το DNA από δεκάδες διαφορετικά εσπεριδοειδή από διάφορες περιοχές του πλανήτη.
Περισσότερα...
Χειμερινές επεμβάσεις για τη μείωση των αρχικών μολυσμάτων στα μηλοειδή
07-02-2018 15:31
Στη μείωση των αρχικών πληθυσμών των εχθρών (έντομα, ακάρεα), καθώς και στη μείωση των αρχικών μολυσμάτων μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών αποσκοπούν οι επεμβάσεις κατά την περίοδο του λήθαργου σε μηλιές και αχλαδιές.
Περισσότερα...
Ψεκασμό στο λήθαργο για το κορύνεο θέλει η αμυγδαλιά
05-02-2018 11:51
Αυτή την εποχή εμφανίζονται γκρίζα ελλειψοειδή στίγματα πάνω στους οφθαλμούς, τους βλαστούς και κλάδους των προσβεβλημένων από το κορύνεο (Coryneum beijerinckii) δέντρων της αμυγδαλιάς.
Περισσότερα...
Καλλιεργητικές οδηγίες ΕΚΕ για ποιοτικό συμπύρηνο
29-01-2018 15:13
Να μην ψεκάζουν ενάντια στον εξώασκο εφόσον φυσά έστω και μέτριος άνεμος, να επιλέξουν περίοδο με ήπιες βροχές για να κάνουν τις λιπάνσεις και να ενταχθούν στο Μέτρο Κομφούζιο για να μειώσουν τα εντομοκτόνα και να αποφύγουν τα τσιμπήματα των καρπών από έντομα που οδηγούν σε ζημιές από τη μονίλια,...
Περισσότερα...
Εκτός Ευρώπης το παθογόνο της μαύρης κηλίδας εσπεριδοειδών, λέει η EFSA
24-01-2018 12:52
Οι εμπειρογνώμονες της EFSA για την υγεία των φυτών έχουν αναθεωρήσει μια μελέτη που υποδηλώνει ότι ο παθογόνος παράγοντας που προκαλεί την ασθένεια της μαύρης κηλίδας (CBS) των εσπεριδοειδών είναι παρών στην Ευρώπη.
Περισσότερα...
Ημερίδα γα τη ροδακινιά από το Κέντρο Δήμητρα Ημαθίας
22-01-2018 11:33
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ροδακινιά: Ποικιλίες - Καλλιεργητικές φροντίδες - Ασθένειες» διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μακροχωρίου Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Περισσότερα...
Κρούσμα τριστέτσας σε φυτώριο εσπεριδοειδών
18-01-2018 19:38
Εντοπίστηκε κρούσμα τριστέτσας σε φυτώριο στην Κορινθία μετά από δειγματοληψίες του Μπενάκειου.
Περισσότερα...
Με περιβαλλοντικές δράσεις τα επιχειρησιακά Ομάδων
08-01-2018 12:03
Τις λεπτομέρειες εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για Οργανώσεις και Ομάδες στον τομέα των οπωροκηπευτικών για την περίοδο 2018-2027, υπέγραψαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ξεχωρίζουν οι νέες περιβαλλοντικές δράσεις όπως η ενίσχυση Βιολογικών και Απονιτροποίησης.
Περισσότερα...
Οι 6 τάσεις του 2018 για τα κρασιά από το IWSR
08-01-2018 11:55
Φυσαλίδες στα ήσυχα ποτά, κατανάλωση με μέτρο στα υψηλόβαθμα ποτά, επίλυση της μείωσης των αποβλήτων, η μόδα του αφιλτράριστου, το χρώμα και η οινοποίηση με κάνναβη περιλαμβάνονται στις 6 προβλέψεις του International Wine and Spirit Research, που αποτελούν τις νέες κατευθύνσεις για την κατανάλωση και την παραγωγή αλκοολούχων ποτών το...
Περισσότερα...
Καθαρά από τριστέτσα τα εσπεριδοειδή της Αιτωλοακαρνανίας
18-12-2017 11:22
Δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη της ασθένειας της Τριστέτσας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας από τις μέχρι στιγμής επισκοπήσεις που γίνονται και την αποστολή δειγμάτων στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, όπως ανακοινώνει το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Περισσότερα...
ΕΚΕ: Στα 183.000 στρέμματα το συμπύρηνο το 2017
12-12-2017 16:18
Αλματώδης διαπιστώνεται η αύξηση της καλλιέργειας του συμπύρηνου ροδάκινου, βάσει των δηλώσεων ΟΣΔΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΕ, τα οποία δείχνουν ότι το 2014 είχαμε 117.000 στρέμματα, το 2015 έγιναν 161.000, το 2016 αυξήθηκαν σε 172.000 και το 2017 σε 183.000.
Περισσότερα...
Η λίπανση των κηπευτικών υπό κάλυψη
08-12-2017 15:47
Έναν αναλυτικό οδηγό λίπανσης που θα αποτελέσει εργαλείο για τον παραγωγό περιλαμβάνει η ειδική έκδοση του περιοδικού Fresher που φιλοξενεί το βιβλίο «Λίπανση καλλιεργειών υπό κάλυψη» του έμπειρου γεωπόνου Λουκά Τ. Πιστόλη.
Περισσότερα...
Άμεσος ψεκασμός στις αμυγδαλιές για μονίλια και κορύνεο
04-12-2017 14:46
Φαιά σήψη ή αλλιώς μονίλια και κορύνεο είναι οι δύο βασικοί εχθροί της αμυγδαλιάς τη χειμερινή περίοδο. Επειδή οι προσβολές ευνοούνται από την αυξημένη υγρασία, οι γεωπόνοι συστήνουν στους καλλιεργητές αφαίρεση προσβεβλημένων κλάδων και ψεκασμό στην πτώση των φύλλων, με το χρονικό διάστημα να ποικίλει ανάλογα με την ασθένεια.
Περισσότερα...


polymechanon (former automatos) logo