Ειδήσεις

14/11/2016
Οι ιστοσελίδες μας μεταφέρθηκαν σε καινούργιο και γρηγορότερο server.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων, την επίσπευση αδειοδότησης φυτοπροστατευτικών και τους έλεγχους στην αγορά συζήτησε με τον Σύλλογο Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων Μακεδονίας και Θράκης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων Μακεδονίας και Θράκης 
συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΑΑΤ, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Στη συνάντηση από τους Γεωπόνους Εμπόρους Γεωργικών Εφοδίων τέθηκαν στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον φυτοπραστατευτικό τομέα, όπως :
 
·         η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων φυτοπροστατευτικών φαρμάκων,
·         η παράνομη διακίνηση σκευασμάτων που εισάγονται στη χώρα μας (και σε χώρες της ΕΕ) και διακινούνται με τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σχέση με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα,
·       η ένταση των ελέγχων από πλευράς των αρμοδίων ελεγκτικών Υπηρεσιών και φορέων για την αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φυτοπροστατευτικών,
·         το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους γεωργικούς συνεταιρισμούς σε σχέση με την προμήθεια – εμπορία γεωργικών εφοδίων.
 
    Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε κατ΄ αρχήν τον σημαντικό ρόλο και την ουσιαστική συμβολή στην στήριξη των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, από τους Γεωπόνους Εμπόρους Γεωργικών Εφοδίων, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας της αγοράς. Τα ζητήματα των καταγγελιών για τις παράνομες εισαγωγές, την παράνομη εμπορία και χρήση εισαγόμενων φυτοφαρμάκων αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης προγραμματισμένης συνάντησης συνεργασίας του αναπληρωτή Υπουργού με τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς των συναρμόδιων Υπουργείων. Εν κατακλείδι, για το ζήτημα που τέθηκε για τις εγκρίσεις - αδειοδοτήσεις των νέων σκευασμάτων και της ανάγκης για επιτάχυνση των διαδικασιών διατύπωσε επιφύλαξη για συνεργασία και ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία.
 
 
 


Δείτε παρακάτω ειδήσεις που επιλέξαμε για εσάς από έγκυρους ελληνικούς ιστότοπους.

Σημειώστε πως ο ιστότοπος αυτός αναδημοσιεύει τίτλους και περιεχόμενα ειδήσεων χωρίς να ευθύνεται για την συγγραφή τους.
Παρακαλούμε τα μέλη μας αν γνωρίζουν ανάλογους ιστότοπους που παρέχουν ειδήσεις με ανάλογο ή καλύτερο περιεχόμενο να μας στείλουν τις προτάσεις τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Agronews.gr - Δενδροκηπευτικά

Η λίπανση των κηπευτικών υπό κάλυψη
08-12-2017 15:47
Έναν αναλυτικό οδηγό λίπανσης που θα αποτελέσει εργαλείο για τον παραγωγό περιλαμβάνει η ειδική έκδοση του περιοδικού Fresher που φιλοξενεί το βιβλίο «Λίπανση καλλιεργειών υπό κάλυψη» του έμπειρου γεωπόνου Λουκά Τ. Πιστόλη.
Περισσότερα...
Άμεσος ψεκασμός στις αμυγδαλιές για μονίλια και κορύνεο
04-12-2017 14:46
Φαιά σήψη ή αλλιώς μονίλια και κορύνεο είναι οι δύο βασικοί εχθροί της αμυγδαλιάς τη χειμερινή περίοδο. Επειδή οι προσβολές ευνοούνται από την αυξημένη υγρασία, οι γεωπόνοι συστήνουν στους καλλιεργητές αφαίρεση προσβεβλημένων κλάδων και ψεκασμό στην πτώση των φύλλων, με το χρονικό διάστημα να ποικίλει ανάλογα με την ασθένεια.
Περισσότερα...
Με απόδοση πολλών κιλών και συγκομιδή κάθε 70 ημέρες το κουνουπίδι δελεάζει
03-12-2017 01:11
Η στροφή των Ελλήνων παραγωγών στα σταυρανθή για την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς έφερε τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο την καλλιέργεια κουνουπιδιού, γνωστής από τις αρχές του περασμένου αιώνα στην χώρα μας. Με απόδοση αρκετών κιλών και μακρά περίοδο καλλιέργειας το κουνουπίδι φαντάζει μία ελκυστική επιλογή.
Περισσότερα...
Προληπτικές επεμβάσεις για τα πυρηνόκαρπα
01-12-2017 15:18
Μια σειρά από ασθένειες και εχθρούς καλούνται να αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα οι καλλιεργητές πυρηνόκαρπων, προκειμένου να περιορίσουν όσο δυνατό τα αρχικά μολύσματα που θα ζημιώσουν την ερχόμενη άνοιξη τόσο τα ίδια τα δέντρα όσο και την παραγωγή του έτους συνιστούν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα...
«Παραμένει» ο περονόσπορος και η αλτερνάρια στις πατάτες Δυτικής Ελλάδας
11-12-2017 13:26
Σε μια περίοδο που η πλειονότητα των καλλιεργειών πατάτας οδεύει προς συγκομιδή σε 15-20 ημέρες, οι φυτείες συνεχίζουν να απειλούνται από τα παθογόνα, η ύπαρξη των οποίων υποβοηθείται από τις ευνοϊκές για προσβολές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Αχαΐας.
Περισσότερα...
Βακτήρια και μύκητες εισβάλλουν στα πυρηνόκαρπα της Αργολίδας
11-12-2017 13:26
Προσβολές που βλέπουν οι δενδροκαλλιεργητές σε βερικοκιά, ροδακινιά, νεκταρινιά, κερασιά και δαμασκηνιά από εξώασκο, κορύνεο, βακτηριακό έλκος και νέκρωση βραχιόνων στην Αργολίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατάλληλα καλλιεργητικά και χημικά μέτρα, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών της περιοχής.
Περισσότερα...
Σήψεις καρπών και Μύγα Μεσογείου «εν δράσει» στα εσπεριδοειδή Αργολίδας
11-12-2017 13:26
Σε μια περίοδο αυξημένης υγρασίας και μείωσης της θερμοκρασίας, ευνοούνται οι προσβολές από φυτόφθορα και πενικίλλια στους καρπούς των εσπεριδοειδών Αργολίδας, ενώ το πρόβλημα των ωοτοκιών της Μύγας Μεσογείου στους καρπούς συνεχώς μειώνεται, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ναυπλίου.
Περισσότερα...
Φουζικλάδιο και βακτηριακό κάψιμο απειλούν τα μηλοειδή της Αργολίδας
11-12-2017 13:26
Τα παθογόνα αυτή την περίοδο «ετοιμάζονται» για διαχείμανση με συνέπεια να απαιτούνται μέτρα για τη μείωση των πληθυσμών που θα προκύψουν την άνοιξη, σύμφωνα με τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου.
Περισσότερα...
Με έμπνευση την αδυναμία στα καυτερά έβαλε τις πιπεριές του σε ντελικατέσεν
11-12-2017 13:26
Σε κορυφαίο superfood αναδεικνύεται τον τελευταίο καιρό η καυτερή κόκκινη πιπεριά µε τις σύγχρονες τάσεις και επιταγές της υγιεινής διατροφής να τη βάζουν στο τραπέζι µας, τις αποξηραµένες αρµαθιές της να κρέµονται στις κουζίνες των διάσηµων Ελλήνων και ξένων σεφ και την καλλιέργεια να παίρνει τα πάνω της στη χώρα...
Περισσότερα...
Προληπτική προστασία στις νεαρές καρυδιές Μαγνησίας
11-12-2017 13:26
Βασικά μέτρα πριν τη φύτευση των καρυδιών, για ένα καλό ξεκίνημα του νέου οπωρώνα.
Περισσότερα...
Οι μύκητες καραδοκούν και για τα νέα δέντρα φιστικιάς στην Μαγνησία
11-12-2017 13:26
Σε βασικά προληπτικά μέτρα καλούνται να προβούν όσοι παραγωγοί ξεκινήσουν νέες φυτεύσεις φυστικιάς στο νομού Μαγνησίας, με βάση προειδοποίηση των αρμόδιων γεωπόνων της περιοχής, ώστε να αποφύγουν μελλοντικά προβλήματα που θα επηρεάσουν τα δέντρα στην «παραγωγική τους ζωή».
Περισσότερα...
«Επιμένει» ο περονόσπορος και η αλτερνάρια στις πατάτες Δυτικής Ελλάδας
11-12-2017 13:26
Σε μια περίοδο που η φθινοπωρινή καλλιέργεια πατάτας οδεύει προς τη συγκομιδή σε διάστημα λιγότερο από 2 βδομάδες, υπάρχει κίνδυνος προσβολής τόσο από τον περονόσπορο όσο και από την αλτερνάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν οι αρμόδιοι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Αχαΐας από τον μετεωρολογικό σταθμό Κοροίβου στην...
Περισσότερα...
Το κάστανο που πλήγωνε τα χέρια τους στήριξε τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής
11-12-2017 13:26
«Ήµουν 2 χρονών όταν πέθανε ο πατέρας µας και µείναµε ορφανά τρία κορίτσια, ένα αγόρι και η µάνα µας 35 χρονών. Το κάστανο υπήρξε ο λόγος που τρανέψαµε, καθώς σε όλη µας τη ζωή θυµάµαι να µας στηρίζει, αν και τότε δεν είχε την αξία που έχει σήµερα. Πήρε τα...
Περισσότερα...
Το street juice δικαιώνει τώρα όσους επέμειναν στην καλλιέργεια πορτοκαλιού
11-12-2017 13:26
Κινητικότητα και µάλιστα ζωηρή καταγράφεται τελευταία στον κλάδο των εσπεριδοειδών ως απότοκο κυρίως των νέων διατροφικών τάσεων διεθνώς, που συστήνουν την κατανάλωση φρεσκοστυµµένων χυµών και διαχέονται στο κοινό κυρίως µέσω του διαδικτύου.
Περισσότερα...
Ένας ψεκασμός το Νοέμβριο στις αμυγδαλιές για τον ανθονόμο
11-12-2017 13:26
Σε έναν ψεκασμό τώρα τον Νοέμβριο καλούνται να προχωρήσουν οι καλλιεργητές αμυγδαλιάς ειδικότερα σε περιοχές όπου υπάρχει ένδειξη ότι το φθινόπωρο ο ενήλικος πληθυσμός του εντόμου πάνω στα δένδρα είναι πυκνός, τονίζουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου.
Περισσότερα...


polymechanon (former automatos) logo