Ειδήσεις

14/11/2016
Οι ιστοσελίδες μας μεταφέρθηκαν σε καινούργιο και γρηγορότερο server.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων, την επίσπευση αδειοδότησης φυτοπροστατευτικών και τους έλεγχους στην αγορά συζήτησε με τον Σύλλογο Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων Μακεδονίας και Θράκης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων Μακεδονίας και Θράκης 
συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΑΑΤ, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Στη συνάντηση από τους Γεωπόνους Εμπόρους Γεωργικών Εφοδίων τέθηκαν στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον φυτοπραστατευτικό τομέα, όπως :
 
·         η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων φυτοπροστατευτικών φαρμάκων,
·         η παράνομη διακίνηση σκευασμάτων που εισάγονται στη χώρα μας (και σε χώρες της ΕΕ) και διακινούνται με τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σχέση με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα,
·       η ένταση των ελέγχων από πλευράς των αρμοδίων ελεγκτικών Υπηρεσιών και φορέων για την αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φυτοπροστατευτικών,
·         το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους γεωργικούς συνεταιρισμούς σε σχέση με την προμήθεια – εμπορία γεωργικών εφοδίων.
 
    Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε κατ΄ αρχήν τον σημαντικό ρόλο και την ουσιαστική συμβολή στην στήριξη των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, από τους Γεωπόνους Εμπόρους Γεωργικών Εφοδίων, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας της αγοράς. Τα ζητήματα των καταγγελιών για τις παράνομες εισαγωγές, την παράνομη εμπορία και χρήση εισαγόμενων φυτοφαρμάκων αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης προγραμματισμένης συνάντησης συνεργασίας του αναπληρωτή Υπουργού με τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς των συναρμόδιων Υπουργείων. Εν κατακλείδι, για το ζήτημα που τέθηκε για τις εγκρίσεις - αδειοδοτήσεις των νέων σκευασμάτων και της ανάγκης για επιτάχυνση των διαδικασιών διατύπωσε επιφύλαξη για συνεργασία και ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία.
 
 
 






Δείτε παρακάτω ειδήσεις που επιλέξαμε για εσάς από έγκυρους ελληνικούς ιστότοπους.

Σημειώστε πως ο ιστότοπος αυτός αναδημοσιεύει τίτλους και περιεχόμενα ειδήσεων χωρίς να ευθύνεται για την συγγραφή τους.
Παρακαλούμε τα μέλη μας αν γνωρίζουν ανάλογους ιστότοπους που παρέχουν ειδήσεις με ανάλογο ή καλύτερο περιεχόμενο να μας στείλουν τις προτάσεις τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Agronews.gr - Δενδροκηπευτικά

Στην έκθεση του Μπακού το Δίκτυο Ελληνικών Κονσερβοποιείων
22-05-2018 12:13
Στην έκθεση World Food Azerbaijan συμμετείχε πρόσφατα ΔΕΛΚΟΦ Α.Ε., το Δίκτυο των Ελληνικών Κονσερβοποιείων Φρούτων, με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειές του κλάδου για την ανάπτυξη των εξαγωγών.
Περισσότερα...
Ευνοϊκές οι βροχές για ανθράκωση και βακτηρίωση στις καρυδιές
15-05-2018 15:55
Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση τόσο της ανθράκωσης όσο και της βακτηρίωσης στις καρυδιές (Gnomonia leptostyla & Xanthomonas arboricola pv. juglandis).
Περισσότερα...
Ο καιρός ευνοεί την ανάπτυξη φουζικλάδιων στα μηλοειδή
15-05-2018 14:33
Οι βροχοπτώσεις και ο υγρός καιρός των τελευταίων ημερών αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής των μηλοειδών (καρπών και φυλλώματος) από φουζικλάδια στην Κεντρική και Στερεά Ελλάδα.
Περισσότερα...
Μετά τις βροχές ήρθε η βοτρυοσφαίρια στις φιστικιές
15-05-2018 13:22
Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση της βοτρυοσφαίριας στις φιστικιές της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό προσβολών.
Περισσότερα...
Οι βροχές έφεραν φώμοψη στις αμυγδαλιές της Θεσσαλίας
14-05-2018 15:42
Συνεχίζεται η παρουσία της φώμοψης phomopsis amygdali (συν.Fusicoccum amygdali) στις αμυγδαλιές των νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, καθώς οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών (έντονες βροχοπτώσεις) ευνόησαν τη διασπορά του παθογόνου.
Περισσότερα...
Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών
11-05-2018 15:26
Με πολύ χαμηλούς ρυθμούς λόγω της μικροκαρπίας, της υφιστάμενης ηρτημένης παραγωγής και των υπέρμετρων απαιτήσεων της παραγωγής παρά τη ζήτηση συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών.
Περισσότερα...
Έλεγχος στα εσπεριδοειδή Ιωαννίνων για παρουσία αφίδων
11-05-2018 14:21
Να εξετάζουν τα δέντρα τους για τυχόν ζημιές από τις αφίδες, παρατηρώντας τον αριθμό των προσβεβλημένων βλαστών μια ή δυο φορές την εβδομάδα, καλεί τους εσπεριδοκαλλιεργητές του νομού το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ιωαννίνων.
Περισσότερα...
Πρώτα ίχνη από ωίδιο σε αγγούρια θερμοκηπίου της Θεσσαλίας
11-05-2018 11:14
Το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου έγινε η είσοδος του παθογόνου του ωίδιου στις πρώιμες καλλιέργειες με αγγούρι θερμοκηπίου στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, ενώ αναμένεται στις όψιμες.
Περισσότερα...
Μετά τις βροχές περονόσπορος σε επιτραπέζια και βιομηχανική ντομάτα
11-05-2018 11:09
Την εμφάνισή του αναμένεται να κάνει ο περονόσπορος στις υπαίθριες καλλιέργειες επιτραπέζιας και βιομηχανικής ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Περισσότερα...
Στα 1,20 ευρώ τα βερίκοκα Wonder Cot και Cas Cot
11-05-2018 09:03
Θετικά σημάδια για τη φετινή αγορά άρχισαν να δείχνουν οι πρώτες εµπορικές πράξεις για τα βερίκοκα της Χαλκιδικής, που δίνουν στον παραγωγό τιμή έως και 1,20 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για τις υπερπρώιµες ποικιλίες «Wonder Cot» και «Cas Cot», οι οποίες άρχισαν να συγκοµίζονται στην περιοχή της Πορταριάς από τις...
Περισσότερα...
Μόλις στα 35 λεπτά η τιμή για την πρώιμη ανοιξιάτικη πατάτα
09-05-2018 11:31
Τα προβλήματα της ανοιξιάτικης πατατοκαλλιέργειας που συμπιέζουν την τιμή παραγωγού ακόμα και στα 35 λεπτά το κιλό εκφράζουν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας, σημειώνοντας ότι φέτος ειδικά η παραγωγή τους ήταν μειωμένη και οι αποδόσεις τους χαμηλές, λόγω και των καιρικών συνθηκών, με άμεσο αντίκτυπο στην τιμή του προϊόντος.
Περισσότερα...
Εν πλω το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιομηχανικής Ντομάτας
07-05-2018 15:44
Το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιομηχανικής Ντομάτας «σαλπάρει» από τις 131 Ιουνίου έως τις 15 Ιουνίου με πορεία την Μύκονο, τη Σαντορίνη αλλά και την Έφεσο στην Τουρκία. Κατά την διάρκεια της τετραήμερης κρουαζιέρας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τάσεις γύρω από την βιομηχανική ντομάτα (παραγωγή,...
Περισσότερα...
Σοβαρό θέμα καρπόπτωσης στα κεράσια της Αγιάς
03-05-2018 12:10
Αιτία οι υψηλές θερμοκρασίες και ο λίβας κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των δέντρων.
Περισσότερα...
Χαλάζι «χτύπησε» τα πυρηνόκαρπα στη Μούρθια
02-05-2018 10:07
Ισχυρές βροχές και χαλάζι κατέστρεψαν 2.800 εκτάρια με ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια και άλλα πυρηνόκαρπα σε αρκετές περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της Μούρθια. Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν σε μέρη όπως το Βέγκα Μέντια και η κοιλάδα Ρικότε.
Περισσότερα...
Προληπτικό ψεκασμό για τη σεπτορίωση ζητούν οι φιστικιές
30-04-2018 13:28
Μεγάλη προσοχή εφιστούν στους καλλιεργητές φιστικιάς για τη σεπτορίωση οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, καθώς οι μολύνσεις ξεκινούν την άνοιξη και μπορούν να συνεχιστούν μέχρι την πτώση των φύλλων, εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.
Περισσότερα...


polymechanon (former automatos) logo